ABD'yi korkutan senaryo: Yeni bir iç savaş - Sayfa 3

'CIA BAŞKA BİR ÜLKEDE İÇ SAVAŞ ÖNGÖRÜRDÜ'

Walter'a göre, ABD'de iç savaş olasılığını güçlendiren iki durum söz konusu. Bunalrdan biri, ne tam olarak demokratik ne de tam olarak otokratik olan, 'anokrasi' tipi bir yönetimin ortaya çıkması. Diğeri ise partilerin artık ideoloji veya belirli politikalar üzerinden değil, ırk, etnisite veya dini hatlar üzerinden örgütlendiği bir ortamın ortaya çıkması. Walter, The Observer gazetesiyle söyleşisinde "2020 seçimlerine gelindiğinde, Cumhuriyetçi Parti artık beyazdı. [CIA] Görev gücünde, eğer böyle bir durumu iki parti sistemiyle yönetilen çok etnili, çok dinli bir ülkede görseydik, buna 'süper fraksiyon' derdik ve bir süper fraksiyon özellikle tehlikelidir" dedi.

314
ABD'yi korkutan senaryo: Yeni bir iç savaş - Sayfa 4

'BEYAZ ETNO DEVLETLER' VE SUİKAST İDDİASI

Walter, 1861-65 arasında iki ordunun karşı karşıya geldiği iç savaşın bir benzerinden söz etmediğini ama İngiltere ile Kuzey İrlanda arasındaki savaş gibi, daha çok bir isyanı andıran şiddet olaylarının yaşanmasını beklediğini söyledi. "Çok büyük bir ülkeyiz ve ülke çapında çok sayıda milis var" diyen Walter, "Başta terörizm olmak üzere konvansiyonel olmayan taktiklere yönelecekler, belki federal binalara, sinagoglara, kalabalıkların olduğu yerlere karşı bir miktar gerilla savaşı başlatacaklar. Stratejileri, Amerikan halkını federal hükümetin onlara bakamadığına inandırma ve korkutma yönünde olacak" öngörüsünde bulundu.

414
ABD'yi korkutan senaryo: Yeni bir iç savaş - Sayfa 5

Walter, Michigan eyaletinin Demokrat Valisi Gretchen Whitmer'ın kaçırılması amaçlı 2020'de ortaya çıkarılan planın bir işaret olduğunu, ılımlı Cumhuriyetçilerin ve demokrasi karşıtlarının onaylamadığı yargıçların olası suikast hedefleri olabileceğini öne sürdü. Aşırı sağcı milislerin bazı yerlerde 'beyaz etno devletler' kurabileceğini de öne süren Walter, "Elbette 1860'larda yaşanan iç savaşa benzemeyecek" iddiasında bulundu.

514
ABD'yi korkutan senaryo: Yeni bir iç savaş - Sayfa 6

'SİYASİ GÜCÜNÜ KAYBEDEN GRUPLARIN ÖFKESİ'

Walter, insanların iç savaşların genellikle yoksullar veya baskı altındaki topluluklar tarafından başlatıldığına inandığını ama gerçekte durumun böyle olmadığını da savundu: "İç savaşları başlatan gruplar genellikle bir zamanlar siyaseten hâkim olan ama düşüşte olanlardır. Ya siyasi güçlerini kaybetmişlerdir ya da kaybetmektedirler ve ülkenin doğuştan kendilerine ait olduğuna gerçekten inanırlar. Sistem artık lehlerine işlemediği için kontrolü yeniden güç yoluyla alma hakkını kendilerinde görürler."

614