ABD'li bilim insanından korkutan pandemi açıklaması! 'Torunlarınızın torunları bile aşı olacak"

ABD’nin en prestijli hastanelerinden biri olan Mayo Clinic'ten Dr. Gregory Poland, koronavirüsün bu yüzyılın sonuna kadar hayatımızda olacağını söyledi. Poland, insanların nesiller boyunca Covid-19 aşısı olmaya devam edeceğini söyledi.

ABD'li bilim insanından korkutan pandemi açıklaması! 'Torunlarınızın torunları bile aşı olacak" - Sayfa 1

ABD’de yer alan Mayo Clinic’te epidemiyolog olarak çalışan ve "Vaccine" adlı bilimsel derginin baş editörü olan Dr. Gregory Poland, koronavirüs pandemisinin bu yüzyılın sonuna kadar insanları etkileyeceğini öne sürdü.

112
ABD'li bilim insanından korkutan pandemi açıklaması! 'Torunlarınızın torunları bile aşı olacak" - Sayfa 2

Aşı ve bulaşıcı hastalıklar konusunda ABD’nin önde gelen uzmanlarından biri olan Dr. Poland, MarketWatch adlı finans sitesine konuştu.

212
ABD'li bilim insanından korkutan pandemi açıklaması! 'Torunlarınızın torunları bile aşı olacak" - Sayfa 3

Corona virüsün Omicron varyantının daha az ciddi hastalığa neden olması nedeniyle bilim insanları Covid-19 pandemisini endemik bir hale getirebileceğini düşünüyor. Ancak, Poland aynı iyimser bakış açısını paylaşmıyor.

312
ABD'li bilim insanından korkutan pandemi açıklaması! 'Torunlarınızın torunları bile aşı olacak" - Sayfa 4

COVİD-19 HAYVANLARI ENFEKTE ETMEYE DEVAM EDİYOR

Poland, “'Henüz endemi tahminini yürütebileceğimiz herhangi bir aşamada değiliz. Corona virüsü ortadan kaldıramayacağız. Coronavirüs hayvanları enfekte etmeye devam ediyor. Yani türler arasında dolaşarak mutasyona uğruyor. Bu nedenle süresiz olarak dolaşma kabiliyetine sahip” diye konuştu. 

412