Gündem
31 Eki 2015 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:08

ABD'den Star ve Cem Küçük'e çok sert tepki! İddiaları ahlaktan yoksun olup...

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği, Star Gazetesi ve gazetenin yazarlarından Cem Küçük’e tepki gösterdi.

ABD Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Star Gazetesi’nde bugün çıkan bir haberin yalan olduğu belirtildi.

Twitter açıklamasında, “ABD, basın özgürlüğünü güçlü bir şekilde desteklemektedir; öyle ki bu yaklaşım, Bugün Star gazetesinin yaptığı gibi, yalanları ve gerçeklikle ilgisi olmayan komplo teorilerini yayımlama özgürlüğünü dahi içerir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı ise şöyle:

"Star gazetesinde bugün (30 Ekim 2015) yayımlanan, HDP'nin seçim kampanyası stratejisinin ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirilen bir toplantıda belirlendiğine dair iddia gerçek dışıdır.

Söz konusu gazetenin, ABD'nin Türk hükümetine karşı veya Türkiye'deki seçimlerin sonuçlarını etkilemeye yönelik bir komplo içerisinde olduğuna ilişkin iması da aleni bir yalandır. Açıklık getirmek gerekirse, ABD hükümeti ile Türkiye'deki herhangi bir siyasi parti arasında hiçbir koordinasyon bulunmamaktadır.

ABD, Türk halkı tarafından demokratik yöntemlerle seçilen temsilcilerin oluşturduğu tüm hükümetler ile birlikte çalışmaktadır. Star gazetesi, düzmece haberinde, kendisine rakip medya kuruluşlarının da bu hayal ürünü senaryonun bir parçası olduğunu iddia etmektedir. Ne yazık ki, gerek Türkiye'deki ABD diplomatik misyonu, gerekse bağımsız medya kuruluşları yakın geçmişte aşırılıkçı şiddetin hedefi olmuşlardır.

Bu bağlamda, Star gazetesinin gerçek dışı iddiaları özellikle ahlaktan yoksun olup, potansiyel olarak tehlikelidir. ABD, basın ve ifade özgürlüğünü, uydurma haberler ve gerçek dışı iddialar yayımlama özgürlüğünü dahi içine alacak şekilde, güçlü bir biçimde desteklemektedir. Öte yandan, bugün yayımlanan haberin sadece yalanlar ve karanlık imalardan ibaret olduğu, ve ABD'nin, her zaman olduğu gibi Türkiye'nin kararlı bir müttefiği ve Türk halkının dostu olmayı sürdürdüğü, Star gazetesi okuyucularına aktarılmalıdır"



DİĞER TEPKİ İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİ’NDEN

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore da Star Gazetesi ve Cem Küçük’e yalanlama açıklaması yaptı.

Moore Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bugünkü Star gazetesinde Cem Küçük’ün, “News of the World gazetesinin İngiliz devleti tarafından kapatıldığı” yönündeki asılsız haberi tekrarladığını gördüm. Bu tamamen gerçek dışıdır. Gazeteyi kapatma kararını News International kendisi almıştır” dedi.