90’ların yıldızıydı! Son halini gören şaştı kaldı! Barbaros Hayrettin müjdeyi verdi… - Sayfa 6

"Bunlarla çaldım. Sonra kendim gruplar kurmaya başladım" diyen Hayrettin "Oryantal pop üzerine çalışmalar yapıyorduk. Eski türkülerimizi değiştirerek çalıyordum. Kobra diye ünlü bir grubumuz oldu. Berlin’de çeşitli yerlerde sahne almaya başladık. Kendi müziğimizi ürettik. Oryantal rock türünde işler yaptık. Türk-Alman müzik yarışmasında birinci olduk." diye konuştu.

619
90’ların yıldızıydı! Son halini gören şaştı kaldı! Barbaros Hayrettin müjdeyi verdi… - Sayfa 7

Hayrettin "Ardından oradaki Alman bir yapımcı bizi çok enteresan bulduğunu ve plak yapmak istediğini söyledi. Havalara uçtuk. 83 yılında Alman mecmuaları bizimle röportaj yapmaya başladı ve ‘4 Türk genci sesini duyuruyor’ dedi. Türkiye’de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne aldık. Konserimize MFÖ, Seyyal Taner izledi." diye konuştu.

719
90’ların yıldızıydı! Son halini gören şaştı kaldı! Barbaros Hayrettin müjdeyi verdi… - Sayfa 8

Aziz Nesin'le tanışmasını Hayrettin "Ana haberlerde ‘Türkiye aradığı babasını buldu’ diye beni duyuruyorlardı. Şarkı Türkiye’yi ikiye böldü. Kimi ‘süper mizah’, kimiyse ‘neyin babası’ diye söylendi. Bu sayede Aziz Nesin ile tanıştım. Benimle görüşmek istemiş." sözleriyle anlattı.

819
90’ların yıldızıydı! Son halini gören şaştı kaldı! Barbaros Hayrettin müjdeyi verdi… - Sayfa 9

Süleyman Demirel'le tanışmasını Hayrettin "Bayılmış benim şarkılara. ‘Seni kutlarım, mizahla görsel olarak renkleri birleştiren bir insanı ilk defa görüyorum’ dedi. Sayın babamız Süleyman Demirel ile de görüştüm. Demirel, esprili bir şekilde ‘Biraz abest olmuyor mu ben burada babayken’ dedi." diyerek anlattı.

919