90’ların yıldızıydı! Son halini gören şaştı kaldı! Barbaros Hayrettin müjdeyi verdi… - Sayfa 11

Barbaros Hayrettin, “Ben Sizin Babanızım” şarkısının ortaya çıkış hikayesini "Almanya’daki Kobra grubumun yapımcısı, ‘Plaklarınız Avrupa’da çok iyi gidiyor ama Türkiye’de müziğinizi hiçbir şirkete kabul ettiremedik’ diyordu. Ben de müsait zamanda Türkiye’ye gidip kendimizi anlatmaya karar verdim." diyerek anlattı.

1119
90’ların yıldızıydı! Son halini gören şaştı kaldı! Barbaros Hayrettin müjdeyi verdi… - Sayfa 12

Hayrettin "Plakları alıp bazı bildiğim şirketlerin kapısını çaldım ve bana ‘Bunlar güzel ama ticari açıdan bize bir şey getirmez’ dediler. Çok moralim bozuldu ve birkaç hafta sonra gelip başka şeyler dinleteceğimi söyledim." dedi.

1219
90’ların yıldızıydı! Son halini gören şaştı kaldı! Barbaros Hayrettin müjdeyi verdi… - Sayfa 13

"Almanya’ya döndüğümde bu olanlara sinirlendim. Şunu fark ettim, biz kitap okumayı sevmiyoruz ama resimlerine bakmayı seviyoruz" diyen sanatçı "Müzik kültürü insanların çoğunda yok. Bir arkadaşımın stüdyosuna gittim ve küçük klavyemin düğmesine bastım ‘tik tak tik tak’ diye ritim tutmaya başladım. Ardından ‘Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur’ diye sözleri söylemeye başladım. Arkadaş yerlere yattı gülmekten. Şarkıyı da gülmekten kaydedemiyordu. Abartılı anlatmaya başladım her şeyi." dedi.

1319
90’ların yıldızıydı! Son halini gören şaştı kaldı! Barbaros Hayrettin müjdeyi verdi… - Sayfa 14

Hayrettin "Bir hafta sonra Türkiye’ye bu şarkıyı götürdüm. Şarkıyı duyar duymaz durdular ve ‘olay bu’ dediler. Ardından arkadaşımın şirketinde şarkıyı çıkarmaya karar verdim. Mizahla müziği birleştirdim. Buna görsel açıdan da absürt bir klip çektim. Kocaman gözlük, papyon ve renkli bir ceket giydim. Klip televizyona çıktığı ilk an ise bomba etkisi yarattı.” diye konuştu.

1419