Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve dosyaya giren raporda, Karaduman'ın devletin verdiği ilaç yazma yetkisini kötüye kullandığı ve 2023 yılı içinde, yedi aylık bir dönemde toplam 7 bin 71 e-reçete düzenlediği ortaya kondu. Yapılan incelemelerde, uyuşturucu ticaretiyle ilgilenen kişilerin, başkalarının adına yazılmış reçeteleri topluca eczanelerden teslim aldıkları, Karaduman'ın ise bu reçeteleri yazarak yasa dışı ticarete zemin hazırladığı belirlendi.
TANESİ 350 TL'YE…
İddianamede, Antalya’da ikamet eden ve tutuksuz yargılanan Sedef Y'nin, kişi başı 350 TL karşılığında birçok kişinin kimlik bilgilerinin yer aldığı bir listeyi uyuşturucu satıcısı Mehmet K'ya gönderdiği, Mehmet K'nın ise bu listeyi kullanarak Ferit Karaduman'a e-reçeteler yazdırdığı belirtildi. 3 bin TL'ye hastayı bile görmeden e-reçete yazan Ferit Karaduman'ın dekont görmeden de reçete yazmadığı ortaya çıktı.
İddianamede eczane sahibi Vildan Ö. ile 18 yaşından küçük kalfası S.G'nin telefon yazışmaları da şöyle yer aldı;
Vildan Ö: Bugün iş nasıl ablam, posta yokta.
S.G: Valla kimse yok abla, çok sakin.
Vildan Ö: Normalde gelirlerdi bugün, bizim hapçılarda yok.
12 MİLYON KAZANDI
Ferit Karaduman da ifadesinde para karşılığında e-reçete yazdığını itiraf etti. Karaduman, "Reçete başına 3 bin TL alıyordum. Parası olmayanlardan da 2 bin-2 bin 500 TL alıyordum. Kimseye parasız şekilde reçete yazmadım. Daha sonra bu işin karlı olduğunu ve çok para kazanınca daha fazla reçete yazmaya başladım. 5 aylık bir süreçte 350-360 (12 milyon TL) bin dolar reçete yazarak para kazandım. Bazı vatandaşlık numaralarını sekreterime söylüyordum o yazıyordu. Bende uyuşturucu madde kullandım" dedi.