53’üncü Uluslararası Antalya Film Festivali başladı - Sayfa 5

Festivalin açılış konuşmasını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptı. Türel, “Türkiye 15 Temmuz'da demokrasi tanımını yeniden yaparak adeta destan yazdı. Dünya millet nedir, büyük lider nasıl olur çok iyi gördü. Bu salonda bir kez daha sanatın birleştirici gücüyle sanata, dostluğa, kardeşliğe ve barışa el uzatıyoruz." diye konuştu.

532
53’üncü Uluslararası Antalya Film Festivali başladı - Sayfa 6

Törende Yıldırım Önal Anı Ödülü, gittiği spor salonunda düşerek beyin kanaması geçiren Kenan Işık’a verildi. Mehmet Aslantuğ, ödülü Kenan Işık adına oğlu Mehmet Işık’a verdi. Mehmet Işık, "Babam Yıldırım Önal tiyatrosunda çalıştı. Onun emeğiyle Kenan Işık bu ödüle layık görüldü" dedi.

632
53’üncü Uluslararası Antalya Film Festivali başladı - Sayfa 7

Törende onur ödüllerinin verildiği diğer isimler ise yönetmen Feyzi Tuna ile tiyatro ve sinema dünyasının önemli ismi Yılmaz Gruda oldu. Yılmaz Gruda’ya ödülü genç oyuncu Özgür Çevik verdi.

732
53’üncü Uluslararası Antalya Film Festivali başladı - Sayfa 8

Gecede onur ödülü alan bir diğer isim de ünlü Fransız oyuncu Audrey Tautou oldu. Fransız yıldıza ödülünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel verdi.

832