5 bin TL ikramiye çok görülmüştü! Emeklilere yapılacak zam oranı sızdı - Sayfa 23

Gün yasının bu sayıdan az olması durumunda ortalama hesapta 90 bin gün baz alınır. Gün sayısının bundan fazla olması halinde esas toplam gün sayısı değerlendirilerek malulen emekli aylığı hesaplanır. Malullük oranı düşükse aylık da buna göre az, yüksekse aylık da yüksek olacaktır.

2326
5 bin TL ikramiye çok görülmüştü! Emeklilere yapılacak zam oranı sızdı - Sayfa 24

Kendilerine verileceği söylenen yüzde 40'lık zamma inanmadıklarını söyleyen emekliler "Bu bazı medya kuruluşlarının algı operasyonu. Enflasyon farkı temmuz, ağustos ve eylül ayları için yüzde 25.11 olarak gerçekleşti. Bundan sonraki 3 ayda da 15'e çıkacağı tahmin ediliyor. Bu hesap 2+2=4 işlemi değil. TÜİK enflasyon oranını her ay için yüzde 2 açıklarsa kim ne diyebilir. İtiraz edenlere sorarım daha önce TÜİK oranı çok düşük açıkladı kim ne diyebildi" dedi.

2426
5 bin TL ikramiye çok görülmüştü! Emeklilere yapılacak zam oranı sızdı - Sayfa 25

Bazı emeklilerin 'AKP'ye artık oy çıkmaz' sözünün de palavra olduğunu belirten bir emekli "Bu kadar yalanı nasıl bir araya getirip nasıl söylüyorlar anlamış değilim. Akıl tutulması yaşıyorlar. 5 bin TL ikramiye alamayan çalışanlar AKP'ye oy atmayacakmış. KRemal Kılıçdaroğlu seçim vaadinde 'Emeklilere ikramiye olarak 15 bin TL vereceğim' dedi. Ne oldu emeklilerin yüzde 70'i AKP'ye oy verdi. AKP'liler 'oy vermeyeceğim' demiyor. 'Ayıp etti' diyerek önümüzdeki zamma bakıyorlar" diye konuştu.

2526
5 bin TL ikramiye çok görülmüştü! Emeklilere yapılacak zam oranı sızdı - Sayfa 26

Emeklilerin açlık sınırında yaşamasının tek sebebinin yine emeklilerin kendisi olduğunu belirten başka bir emekli ise "Torunuma harçlık bile veremiyorum. Çünkü verecek parası yok. Bu hükümet emekliler arasında bile ayrımcılık yaptı. Çalışan ve çalışmayan olarak. Ama biz emekliler olarak bunları hak ettik" dedi.

2626