28 Şub 2010 11:12 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:05

28 ŞUBAT'IN AKTÖRLERİ KİMLERDİ? FADİME ŞAHİN ŞAHİN NEREDE? ERGUN BABAHAN NE YAPIYOR?

Hürriyet'in sivri dilli müstearı Ahmet Arsan, 28 Şubat'ı aktörleriyle değerlendirdi. İşte Arsan'ın yer yer oldukça sertleşen post-modern darbe yazısı.


"... Aktörleriyle 28 Şubat"

KARADAYI: Dönemin genelkurmay başkanıydı. Milli Güvenlik Kurulu'nda Başbakan Erbakan'ı terletmesiyle meşhurdu. Şimdi telefonları dinleniyor ve internete düşüyor. Terleme sırası onda.

ERBAKAN: Dönemin başbakanı... Partisi bölündü, küçük olanı ona kaldı. Bir ihtimal olarak bile yükselme umudu kalmadı.

ERDOĞAN: Dönemin mazlum belediye başkanı... 7 yıldır Başbakan... Artık gazete patronlarına "atın şu köşe yazarlarını..." diyebilecek kadar muktedir.

GÜLEN: Dönemin mazlumu... Hakkında konuşanlara mektup yazarak "Ben sizin bildiğiniz gibi değilim" derdi. Ama artık hakkında konuşanlar, "Başımıza bir iş gelmez umarız" demek zorunda kalıyorlar.

ALİ KALKANCI: Ergenekon'un maşası olarak Fatih'e sokulmuş... Bunu anladık. Fakat bir maşa, nasıl oldu da Fatih'te kısa sürede etrafına bir cemaat toplayabildi, işte bunu anlayamadık.

FADİME: Sırra kadem bastı. Söylenene göre estetik ameliyatla tanınmayacak hale gelip dünyanın uzak bir köşesinde yaşıyormuş... Ama yine de yakında Sultanbeyli'de ortaya çıkarsa şaşırmayız.

ÇEVİK BİR: En aktif asker oydu. Muhafazakar kesimler adını işittiklerinde titrerdi. Şimdi adı işitildiğinde muhafazakar kesimlerin dudaklarına muzaffer bir gülümseme yayılıyor.

ZAMAN: O dönem öyle korkak, öyle ürkek, öyle idareci bir yayın çizgisi izlerdi ki, şimdiki ataklığına bakıp, "Madem bu potansiyelin vardı, neden 28 Şubat'ta kafayı çıkarmadın kardeşlik" diyesiniz geliyor.

ALTAN AİLESİ: "Cami ile kışla arasına sıkışıp kalmayız" diyorlardı. Şimdi tamamen kışlaya abanmayı tercih ediyorlar, camiyi de pek mesele etmiyorlar.

AHMET HAKAN: Kanal 7 ekranlarında 28 Şubat'a karşı direnişin sembol ismi haline gelmişti. 28 Şubat bitti ama onun direnişi bitmedi. Siperini değiştirdi ama direnişini değiştirmedi.

ERGUN BABAHAN: Eskiden Sabah gazetesinde ne dense yaparak 28 Şubat'a hizmet sunardı. Şimdi Star gazetesinde hükümete hizmet sunuyor.

DEMİREL: Askerle hükümet arasındaki ihtilafları, tarafsız gibi görünerek, askerden yana tavır koyarak çözerdi. Şimdi artık tarafsız gibi gözükmek gibi bir kaygısı kalmadı.

ŞEVKİ YILMAZ: Dönemin kaseti ortaya çıkan isimlerinin başında gelirdi. Şimdi o da AK Partili olmuş... Rize'ye de uğramazmış.

10. YIL MARŞI: 28 Şubat'ın marşı haline gelmişti. Çoktandır işitmiyoruz.

YEŞİL SERMAYE: O günlerde yeşil sermaye listelerine girdin mi yandıydın. Şimdilerde ise abat olma ihtimalin yüksek."


Ahmet Arsan/Hürriyet