2023'te kaybettiklerimiz... Sanat dünyasının acı yılı

Kültür sanat dünyasından birçok ünlü isim, sene başından bu yana yaşamını yitirdi. Tiyatro ve sinemanın yanı sıra birçok ses sanatçısı ve televizyon programcısı da aramızdan ayrılmasıyla sevenlerini yasa boğdu. İşte o isimler...

2023'te kaybettiklerimiz... Sanat dünyasının acı yılı - Sayfa 1

BURHAN ÇAÇAN

"Çakmak Çakmağa Geldik", "Ayaz Geceler" ve "Neden Geldim İstanbul'a" adlı eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda unutulmaz albüme imza atan Türk halk müziği sanatçısı ve oyuncu Burhan Çaçan, 12 Ocak'ta 63 yaşında vefat etti.

128
2023'te kaybettiklerimiz... Sanat dünyasının acı yılı - Sayfa 2

TRT Erzurum Radyosunun 1978'de açtığı amatör sesler yarışmasını kazanarak müzik dünyasına adım atan sanatçı, 1981'de "Sefa Geldin" adlı ilk albümünü çıkarmasının ardından "Kızlar Çıktı Çayıra", "Deh Deyin Kızlar", "Ben Yarime Neler Alayım", "İpek Mendil", "Memik Oğlan", "Ayaz Geceler", "Yağ Yağmur", "Vurun Dalgalar", "Sen Nerdesin", "Damla Damla", "Senden Sonra", "Çakmak Çakmağa Geldik", "Mevlüt ve İlahiler", "Neden Geldim İstanbul'a", "Beni Anneme Götürün", "Unutulmayanlar 1", "Namussuz Ayrılık", "İlahiler 99", "Alınyazım", "Türküleri Özledim", "Gecenin Yarısı", "Sus Dinle", "Yalan", "Sabaha Kadar", "Zor Akşamlar", "Bu Gece" ve "Bu da mı Yalan" albümlerini müzikseverlerle buluşturdu.

228
2023'te kaybettiklerimiz... Sanat dünyasının acı yılı - Sayfa 3

YALÇIN YELENCE

"Bizimkiler" ve "Perihan Abla" dizilerine imza atan usta yönetmen Yalçın Yelence, tedavi gördüğü hastanede 20 Ocak'ta 69 yaşında hayatını kaybetti.

328
2023'te kaybettiklerimiz... Sanat dünyasının acı yılı - Sayfa 4

TRT'nin ilk dış yapımı "Bay Alkolü Takdimimdir" dizisinin senaryo yazarlığını yapan Yelence, "Kars'ın Solan Rengi: Molokanlar" belgeseli ile 9. Altın Safran Belgesel Film Yarışması'nda profesyonel dalda birincilik ödülü kazanmıştı.

428