2022 yılında hayatını kaybeden ünlü isimler! Hayranlarını yasa boğdular... - Sayfa 19

FATMA GİRİK
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı torba Mahallesi’nde yaşayan ve tedavi için İstanbul’a giden Türk sinemasının ünlü yıldızı Fatma Girik 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Girik’in ölümünün ardından ünlü sanatçının ölümüne neden olmakla ilgili yeğenlerinin arasındaki tartışmalar dikkat çekti.

1940
2022 yılında hayatını kaybeden ünlü isimler! Hayranlarını yasa boğdular... - Sayfa 20

AYBERK PEKCAN
Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi ve Keşanlı Ali Destanı dizileriyle tanınan ve son olarak da Diriliş Ertuğrul dizisinde rol alan 51 yaşındaki oyuncu Ayberk Pekcan (51) hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu akciğer kanseri ile mücadele ediyordu.

2040
2022 yılında hayatını kaybeden ünlü isimler! Hayranlarını yasa boğdular... - Sayfa 21

CÜNEYT ARKIN
Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Cüneyt Arkın, çok sayıda filmde beraber oynadığı ve 24 Ocak'ta hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik için de şunları söylemişti: “İnanamıyorum, bir dönem bitti. Nasıl dayanırım ben bu acıya… Sen ne iyi insandın. Ne kadar alçak gönüllü, dosttun. Mavi mavi bakardın… Nur içinde yat. O anlatılmaz, o hepimizin yüreğinde… Türk insanın yüreğidir o. Baştan aşağı Anadolu'dur o. Anadolu anasıdır o. Fatma'm bekle beni orada, geliyorum.”

2140
2022 yılında hayatını kaybeden ünlü isimler! Hayranlarını yasa boğdular... - Sayfa 22

ANGELA LANSBURY
Angela Lansbury’nin 97. doğum gününe sadece beş gün kala 11 Ekim 2022’de uykusunda huzur içinde öldüğü bildirildi. Ünlü oyuncu en çok 1984’ten 1986’ya kadar süren Cinayet Dosyası’ndaki (Murder, She Wrote) Dedektif Jessica Fletcher rolüyle tanınıyordu.

2240