2022 yılında hayatını kaybeden ünlü isimler! Hayranlarını yasa boğdular...

2022 yılını geride bırakırken sanat ve gösteri dünyasının birbirinden ünlü ve başarılı ismini de maalesef kaybettik. İşte 2022 yılında vefat eden isimler...

2022 yılında hayatını kaybeden ünlü isimler! Hayranlarını yasa boğdular... - Sayfa 1

2023’e sayılı gün kalmışken, geride bırakılacak yılı gözden geçirmek adettendir. Dünya birbirinden unutulmaz âna sahne olurken bir o kadar unutulmaz ismin kaybıyla da derinden sarsıldı.

Sanat ve gösteri dünyasının birbirinden ünlü isimleri bu dünyaya veda ederken o isimleri bir kez daha hatırlayalım…

140
2022 yılında hayatını kaybeden ünlü isimler! Hayranlarını yasa boğdular... - Sayfa 2

BİLLUR KALKAVAN
Kanser ile mücadele eden oyuncu Billur Kalkavan 59 yaşında yaşamını yitirdi. Sanatçının vefatını oyuncu arkadaşı Yonca Evcimik yönetmen Hamdi Alkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.  

240
2022 yılında hayatını kaybeden ünlü isimler! Hayranlarını yasa boğdular... - Sayfa 3

İLHAN İREM
Böbrek yetmezliği sebebiyle diyaliz tedavisi gören Türk müziğinin efsane isimlerinden biri olan İlhan İrem 67 yaşında hayatını kaybetti. ‘Yazık Oldu Yarınlara’, ‘Boşver Arkadaş’, ‘Anlasana’, ‘İşte Hayat’ , ‘Konuşamıyorum’, ‘Olanlar Olmuş’, ‘Sürgün Gibi Masallarda’, ‘Ben Değilim’ gibi pek çok ölümsüz esere imza atan İlhan İrem, 44 yıl boyunca bestelerini kendinden başkalarının seslendirmesine, filmlerde, reklamlarda kullanılmasına izin vermemişti. İlhan İrem, 2017 yılında artık uygun koşullarda eserlerinin seslendirilebileceğini açıklamıştı.

340
2022 yılında hayatını kaybeden ünlü isimler! Hayranlarını yasa boğdular... - Sayfa 4

KIRSTIE ALLEY
Ünlü oyuncunun çocukları, annelerinin sosyal medya hesapları aracılığıyla yaptıkları bir açıklamayla üzücü haberi duyurdular. Açıklamada, “Ailesiyle birlikteydi ve büyük bir güçle savaştı, bizi hiç bitmeyen yaşama sevinci ile bıraktı” denildi. Alley, 1987’den 1993’e kadar NBC sitcomu “Cheers”da Rebecca Howe rolüyle gösteri dünyasında parlayan bir yıldız oldu. Ayrıca Bak Şu Konuşana, Bak Bu da Konuşuyor ve Bak Şimdi Konuşana serisinde John Travolta ile bairolü paylaşarak beğeni toplamıştı.

440