Gündem
11 Eki 2024 08:58 Son Güncelleme: 11 Eki 2024 09:07

2019’da çok tartışılmıştı! O görüntüleri sızdıran otel sahibine 2 milyarlık ihale!

İsmail Küçükkaya ile Ekrem İmamoğlu’nun danışmanlarının otellerindeki buluşmayı hükümete yakın gazetelere sızdıran şirkete kamu ihalesi yağıyor. The Marmara Oteli’nin sahibi Gürsel ailesinin şirketi Kiska-Kom İnşaat’a 2 milyar 133 milyonluk yol ihalesi verildi.. İhale adrese teslim yapıldı.

MedyaRadar’ın haberine göre, 2019 yılında yapılan yerel seçimler öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları CHP’li Ekrem İmamoğlu ile AKP'li Binali Yıldırım canlı yayında bir araya geldiler. O yayında İmamoğlu’nun performansı çok beğenilince, hükümete yakın gazeteler bir gün sonra çok tartışılacak o görüntüleri yayınladılar. İsmail Küçükkaya ile Ekrem İmamoğlu’nun The Marmara Otelinde buluşma görüntüleri ‘Ekrem İmamoğlu’na sorular önceden verildi’ başlığıyla yayınladılar. Görüntüleri sızdıran otelin sahibi kamudan milyarlarca liralık ihale alan bir inşaat şirketinin sahibi çıkmıştı.

2 MİLYARLIK DAVET!

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ‘(Ordu-Giresun) Ayr- Kabadüz İl Yolu Km :0+00000-(17+627,552 G / 23+600 İ) Arası Toprak İşleri, Sanat Yapıları, Tünel ve Üstyapı (BSK) İşleri Yapılması İkmal İşi’ başlıklı ihalenin yaklaşık maliyeti 2 milyar 348 milyon TL olarak belirlendi. İhale, istenilen firmaya verilmesi için 21B’ye göre pazarlık usulü yapıldı. Beş şirketin davet edildiği ihaleye katılanlardan biri de Kiska-Kom İnşaat şirketi oldu. 2 milyar 113 milyon teklif veren Kiska-Kom İnşaat, ihalede ipi göğüsleyen şirket oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 20 Eylül 2024 tarihinde sözleşmesi yapılan işin bitirilme süresi ise 24 eylül 2025 olarak belirlendi.

BİR İHALE DE EMLAK KONUT’TAN!

Kiska-Kom İnşaat şirketinin kazandığı ihale bununla sınırlı kalmadı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Hatay Antakya 14. Etap Sözleşme İmzalanması hakkında açıklama yaptı. Emlak Konut GYO ile T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, Bakanlık adına Şirket tarafından ihale edilen ‘Hatay Antakya 14. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin sözleşmesi imzalandı. 8 Ağustos tarihinde imzalanan sözleşmenin bedeli 1 milyar 150 milyon TL olduğu açıklandı. Yüklenici firma ise Kiska – Çetin Sezgin 14. Etap İş Ortaklığı oldu.

İBB’DEN ÇOK SAYIDA İHALE ALMIŞTI

The Marmara otellerinin sahibi olan Gürsel ailesinin 1966 yılında temellerini attığı Kiska-Kom İnşaat'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği birçok projede imzası bulunuyor. İBB ve iştirakleri tarafından ihale edilen milyonlarca lira değerindeki yapım işi kazanan Kiska-Kom'un üstlendiği bazı projeler şöyle:

– Dolmabahçe- Dolapdere – Piyalepaşa – Kağıthane Tünelleri İnşaatı

– Bomonti – Dolmabahçe Tünelleri Elektromekanik İşleri

– Kâğıthane – Piyalepaşa Bomonti – Dolmabahçe Karayolu Tünellerinin Elektromekanik İşleri ve Eksik İmalatların Tamamlanması İnşaatı

– Kağıthane Tüneli Portal Bölgesinde Kavşak ve Yol Düzenleme İnşaatı

– Fulya – Levazım Arası Karayolu Tünel İnşaatı

– Üsküdar İlçesi Altunizade Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi

– Kadıköy Kurbağalı Dere Islahı İkmal İnşaatı ve Deniz Yapısı İnşaatı

– İSKİ Asya Bölgesi Betonarme Boruları Yenileme İnşaatı

– İSKİ Avrupa 1.Bölge Atıksu Kanalı, Yağmursuyu Kanalı, Dere Islahı