2019’a damgasını vuran moda olayları - Sayfa 10

BELLA ÖPÜŞTÜ, MARKA ÖZÜR DİLEDİ

Bella Hadid Calvin Klein’in yüzü oldu ve dünyanın ilk sanal influencer’ı Miquela ile kamera karşısına çıktı. İki kadının reklamda öpüşmesi ise tartışmalara yol açtı. LGBT üyeleri ayaklanınca, marka, “Uzun süredir LGBT haklarını savunan bir şirketiz ve onları yanlış bir şekilde tanıtmak asla istemezdik” diyerek özür diledi. Bella’nın reklamda öpüşmesi ise özellikle sosyal medyaya damgasını vurdu.

1019
2019’a damgasını vuran moda olayları - Sayfa 11

LADY GAGA’DAN KOZMETİK MARKASI

Amerikalı müzisyen ve aktris Lady Gaga yeni kozmetik markası Haus Laboratories’i temmuz ayında tanıttı. “Gençken kendimi hiç güzel hissetmedim. İç ve dış güzelliğimi bulmak için mücadele ederken makyajın gücü ile tanıştım” diyen Gaga, eylül ayında ise satışa başladı.

1119
2019’a damgasını vuran moda olayları - Sayfa 12

VİCTORİA BECKHAM İLK KEZ KOZMETİK MARKASI ÇIKARDI

Victoria Beckham, daha önce markalar için kozmetik koleksiyonu çıkarırken, Lady Gaga ile aynı tarihte kendi adını verdiği bir kozmetik markası çıkaracağını açıkladı. Ünlü tasarımcı, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda ‘İlk benden duyun. Victoria Beckham Beauty çok yakında' dedi.

1219
2019’a damgasını vuran moda olayları - Sayfa 13

VICTORIA’S SECRET’A İLK TRANS MODEL

Victoria's Secret markasının yaratıcı yönetmeni Ed Razek, 2018’de verdiği bir röportajda, markanın bünyesinde kesinlikle transeksüel modellerin yer almayacağını söylemiş ve tepkilere yol açmıştı. Bu konuşmadan bir yıl sonra Victoria’s Secret, kadrosuna ilk kez bir trans model dahil etti; Valentina Sampaio… Model, markanın Pink serisinin yüzü oldu.

1319