Gündem
21 Ara 2013 17:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

19 yıllık sinema dergisi de yayın hayatına veda etti

Turkuvaz Dergi Grubu’na ait 7 dergi kapatıldı. Kapatılan dergiler arasında Türkiye’nin en uzun soluklu ve en popüler sinema dergisi Sinema da yer alıyor.

İstanbul’da bir dönem gündemde olan Topçu Kışlası da dahil birçok inşaat projenin ihaledarı olan Kalyon İnşaat’a bugün satılan Turkuvaz Medya bünyesinde yer alan yayınlardan Sinema dergisi, şirket yönetiminin aldığı kararla 19 yıllık yayın hayatına veda etti.

1994 yılında kurulan ve uzun süre Mehmet Açar’ın yönetmenliğini yaptığı yayın, Türkiye’de sinema kültürünün temel taşlarından birini oluşturuyordu. Daha sonra genel yayın yönetmenliğini Senem Erdine’nin üstlendiği derginin kapanmasıyla Türkiye’de popüler sinema üzerine odaklanan bir yayın kalmadı. Sinema Yazarları Derneği, SİYAD derginin kapatılmasının ardından yaptığı açıklamada gelişmeyi üzüntüyle karşıladağını ifade etti.

Önemli bir kayıp

Açıklamada şöyle denildi: 19 yıldır yayım hayatımızda yer alan; sayfalarında 7. sanatı bütün renkleri ve sesleriyle okurlarına taşıyan ‘Sinema’ dergisinin kapanışından derin bir üzüntü duyduk. Meslektaşlarımız son derece başarılı bir yayın organına imza atıyorlardı. Sinema yayımlarının toplam sayısının bir elin parmaklarını geçmediği bir zeminde yirmi yıla yakın bir süredir okuyucusuyla buluşan ve sektörel gelişime katkıda bulunan ‘Sinema’ dergisinin kapatılma kararının bu kadar hızlı alınmasının yayıncılık ve 7. sanat adına büyük bir talihsizlik olduğunu düşünüyoruz. ‘Sinema’ dergisinin kapatılması yayıncılık ve sinema camiası, emek verenler ve okurları için önemli bir kayıptır.