Kültür Sanat
18 Eki 2022 10:36 Son Güncelleme: 18 Eki 2022 10:36

18. Ankara kitap fuarı açılıyor

Başkent bir kez daha kitaplarla buluşuyor. Bu yıl 18. Düzenlenen Ankara Kitap Fuarı milyonları aşkın kitapseveri ağırlamaya hazırlanıyor.

Eylül Fuarcılık tarafından ATO Congresium’da düzenlenen ve 10 gün sürecek fuarın Konuk Ülkesi İtalya olacak. İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği, Ankara Üniversitesi (AÜ) İtalyan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ve Ankara Kitap Fuarı iş birliğinde, ana teması "İtalya Edebiyatı" olan etkinlikler düzenlenecek.

Türk edebiyatının önemli temsilcilerinden yazar ve eleştirmen Nazlı ERAY ise bu yılki “Onur Konuğu” olacağı Ankara Kitap Fuarı’nda çok sayıda etkinlik sergilenecek, 500’ü aşkın yazar okurlarıyla buluşacak.

* * * *

Ankara Kitap Fuarı, 21 Ekim 2022 Cuma günü kitap tutkunlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Eylül Fuarcılık tarafından 21-30 Ekim 2022 tarihleri arasında ATO Congresium’da düzenlenecek Ankara Kitap Fuarı, kitapseverler için birbirinden güzel etkinliklere sahne olacak.

500’ü aşkın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda, 10 gün boyunca birçok söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk aktivitileri gerçekleştirilecek. Fuar süresince toplamda 1000’den fazla etkinlik düzenlenecek.

Ankara Kitap Fuarı, özenli bir etkinlik programı ve on binlerce kitap çeşidi ile ziyareteçilerine tam bir kitap şöleni sunacak. Kültür dünyamızın vazgeçilmez temsilcileri Sahafların da hazır bulunacağı Ankara Kitap Fuarı’nda okurlar renkli stantlarla karşılaşacak.

“ONUR YAZARI” NAZLI ERAY

18. Ankara Kitap Fuarı, 10 gün boyunca okurla yazarın Başkent’teki buluşma adresi olacak. Ziyaretçiler takipçisi oldukları 500’ü aşkın yazarla da bir araya gelme, kitaplarını imzalatma ve sohbet etme imkânı bulacak. Fuarın “Onur Yazarı” Nazlı Eray da, bir dizi etkinlikle okurlarıyla bir araya gelecek.

KONUK ÜLKE İTALYA

Eylül Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek olan Fuar’a İtalya Ankara Büyükelçiliği de destek verecek. Ankara Üniversitesi (AÜ) İtalyan Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ve Ankara Kitap Fuarı iş birliğinde, ana teması "İtalya Edebiyatı" olan etkinlikler düzenlenecek.

Çok sayıda kültürel etkinlik, imza ve söyleşi programlarının düzenleneceği 18. Ankara Kitap Fuarı’nın bu yıl milyonları aşkın kitapsevere ev sahipliği yapması bekleniyor.

21 Ekim 2022 Cuma Günü Saat:14.30’da açılışı gerçekleştirilecek olan Ankara Kitap Fuarı her gün 21 Ekim - 30 Ekim 2002 tarihleri, 10.00- 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.