17 dakikalık canlı yayında katliam yaptı! İşte o cani! - Sayfa 13

KORKUNÇ SALDIRI 17 DAKİKA BOYUNCA CANLI YAYINLADI

Saldırının en korkunç detayı da ortaya çıktı. Saldırgan camiye girip ateş ettiği anları Facebook üzerinden 17 dakika boyunca canlı yayınladı. 

1327
17 dakikalık canlı yayında katliam yaptı! İşte o cani! - Sayfa 14

"ÜLKEMİZİN EN KARANLIK GÜNÜ"

Yeni Zelanda’nın Christ Church ilçesinde okullar tatil edildi, halkın camilerden uzak durması istendi. Başbakan Jacinda Ardern, bir kişinin gözaltında olduğunu belirterek 'Bugün ülkemizin en karanlık günlerinden biri' dedi. 

1427
17 dakikalık canlı yayında katliam yaptı! İşte o cani! - Sayfa 15

ÖLEN VEYA YARALANAN TÜRK YOK

Türkiye'nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin yaptığı açıklamada, saldırıda ölen veya yaralananlar arasında Türk bulunmadığını kaydetti. 


1527
17 dakikalık canlı yayında katliam yaptı! İşte o cani! - Sayfa 16

"SOKAKLARDAN UZAN DURUN"

Yeni Zelanda Polisi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Aktif bir tetikçi ile ChristChurch’te ciddi ve gelişen bir durum yaşanıyor. Polis durumu yönetme konusunda tüm kabiliyetiyle yanıt veriyor, ancak risk ortamı hala son derecede yüksek. Polis, ChristChurch’te oturanların sokaklardan uzaklaşmalarını ve bir sonraki duyuruya kadar içeride durmalarını tavsiye ediyor. Christchurch okulları bir sonraki duyuruya kadar kilitlenecek. Kamuoyuna iş birlikleri için teşekkür ederiz, bölge sakinlerini bilgilendirmek için daha fazla güncelleme sağlayacağız." ifadelerine yer verdi. 

1627