Gündem
18 Mayıs 2010 08:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:18

16.KRAL MÜZİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!..EN İYİ DİZİ MÜZİĞİ ÖDÜLÜ KİME GİTTİ?

Kral TV Müzik Ödülleri'nin 16.'sı dün gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Müzik sektörünün en büyük etkinliği olarak gösterilen Kral Tv Müzik Ödülleri gecesinde bu yıl daha önceki senelere göre yeni kategoriler ve birçok yenilik yer alıyor. Gecenin kırmızı halı sunuculuğunu Geveze, Melis ve Yonca yaparken geceye katılan ünlü isimler kırmızı halı da samimi sohbetleriyle geceye renk kattı. Gece de sahne alan Tarkan ve Ajda Pekkan adeta davetlileri büyülerken Ajda Pekkan, Enbe Orkestrası eşliğinde "Resim" şarkısı ve ilk kez seslendirdiği "Hadi Gel"in yanı sıra "Eğlen Güzelim" şarkılarıyla mini bir konser vererek geceye renk kattı. Gecenin en başında sahne alan Megastar Tarkan ise yeni albümünde yer alan sözleri Aysel Gürel'e ait "Sevdanın Son Vuruşu" isimli parçası ile 16.Kral Müzik Ödülleri Töreni"ne damga vurdu. Sanat camiyasının akın ettiği geceye kimi ünlü isimler birbirleriyle şıklık yarışına girerken kimileri ise rüküşlükte sınır tanımadı. Gecenin en dikkat çeken ismi ise "Türkiye'nin Lady Gaga'sı benim" diyerek tüm dikkatleri üzerine toplayan Mercan oldu. Tanju Babakan imzalı 8 kiloluk kıyafeti ile geceye katılan Azeri şarkıcı Günel, "İnanın zor nefes alıyorum çok ağır bir kıyafet" dedi. Kendisine yöneltilen soruları tüm içtenliğiyle yanıtlayan Günel, en beğendiğiniz erkek oyuncu hangisi? sorusuna "Benim için en seksi erkek Kenan İmirzalıoğlu" cevabını vermesi ise şaşkınlık yarattı.

Ayrılıklarıyla uzun bir süre gündemde kalan Petek Dinçöz - Can Tanrıyar ikilisi gecede pişti oldular. Geceye Emel Acar imzalı derin sırt dekolteli, siyah kıyafeti ile katılan Petek Dinçöz, Tören alanına gelir gelmez ödül töreninin gerçekleşeceği salona girmeye çalıştı. Salonun kapalı olduğunu görünece kokteyl alanına alınan Petek Dinçöz, karşısında Can Tanrıyar'ı görünce bir anda ne yapıcağını bilemezken aniden u dönüşü yaparak salanun bir diğer ucuna gitti. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Petek Dinçöz, " Can'la aramızda hiç bir sorun yok sık sık görüşürüyoruz, çok iyi iki dostuz. Ama bu dakikadan sonra tekrardan bir araya gelmemiz söz konusu bile değil" dedi. Yeni bir single çıkardığının da altını çizen güzel şarkıcı, "Önümüzdeki perşembe single'ım çıkıyor artık karşınızda bambaşka bir Petek görüceksiniz" dedi.

Geceye eşi Sevim Emre ile katılan Orhan Gencebay, tören öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ödül töreninin kötü bir ortamda gerçekleştiğini belirten Gencebay, "Kral TV müziğe ve müzik sektörüne her zaman katkı sağlamıştır ama ne yazık ki müzik sektörü çökmüş bir durumda buna acil bir çözüm bulunması lazım" dedi.

Uyuşturucu kullanmaktan dolayı yargılanan mega star Tarkan, gecenin başlamasına 1 saat kala tören alanına gelerek direk olarak kulisteki yerini aldı. Basın mensuplarından adeta köşe bucak kaçan Tarkan'ın gece öncesi Ajda Pekkan'la düet yapacağı duyrulmuştu. Buna rağmen açılış şarkısı olan "Sevdanın Son Vuruşu" adlı yeni şarkısını okuduktan sonra ani bir şekilde yoğun güvenlik önlemleri altında tören alanından kaçırılan mega star Tarkan, gece sonrası evinin yolunu tuttu.

Törende En iyi kadın şarkıcı ödülüne laik görülen Ajda Pekkan'da çıkışını arka kapıdan gerçekleştirdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan süper star, "Bir sanatçı için çok güzel birşey bu ben emeğimin karşılığını aldığımı düşünüyorum" dedi. Tarkan ile ilgili yöneltilen sorulara da cevap veren Pekkan, "İçerisi çok kalabalık olduğundan dolayı görüşemedik ama sık sık telefonda konuşarak dertleşiyorum onunla herşey yolunda" dedi. Tarkan ile yapacakları olan düetin iptali hakkında da konuşan Pekkan, "Evet aslında öyle birşey vardı ama olmadı son dakika karal verilmiş birşey değil bu yalnız" dedi. Maksi single'ının Mayıs ayı sonunda çıkacağınıda yineleyen Süper star, kendisine atom karınca benzetmesini de yaparak "Son zamanlarda inanın çok yoruluyorum atom karınca gibi oldum artık" diyerek gülümsedi. Kendisinin Benjamin Button'a benzetilmesi üzerine sevincini gizleyemeyen Pekkan, "Çevremdekilere olan saygımdan dolayı elimden geldiğince güzel görünmeye çalışıyorum. Gençliğe ve genç görünmeye özen gösteriyorum" dedi.

Bir araya gelmediler sadece bakıştılar

16.Kral Müzik Ödülleri Törenine katılan Petek Dincöz boşandığı eski kocası Can Tanrıyer ile aynı mekan'da pişti oldular Koktey süresince bir birlerini devamlı süzen eski evli olan Dincöz ile Tanrıyer'in bakışmaları Dincöz'ün törenin yapılacağı salona geçmesi ile son buldu bir araya gelmediler fakat kokteyl süresince bakıştılar.

Petek Dincöz gecede giydiği sırtı açık dekolteli elbisesi ile gece boyunca kendinden söz ettirdi.

Geceden notlar:

*Önder Bekensir, "Demetim" yazılı gömleği ile dikkat çekti.

*Geceye transparan elbisesiyle katılan Demet Akalın, frikik vermekten kurtulamadı

İşte 16.Kral Müzik Ödülleri’nin sahipleri

En İyi Çıkış Yapan Sanatçı: Yusuf Güney

En İyi Film Müziği: Nefes:Vatan Sağolsun / Fırat Yükselir

En iyi Dizi Müziği: Ezel/Toygar Işıklı

En İyi Klip / Yönetmen: Ah Be Kardeşim / Ömer Faruk Sorak

En İyi Şarkı: Sevişmeden Uyumayalım / Sıla

En İyi Şarkı Sözü: Sevişmeden Uyumayalım / Sıla

En İyi Beste: Açık Adres/Soner Sarıkabadayı

En İyi Grup: Manga

En İyi Kadın Sanatçı: Ajda Pekkan

En İyi Erkek Sanatçı: Mustafa Ceceli

Yılın Albümü: Mustafa Ceceli “Mustafa Ceceli 2009”

En İyi REMİX şarkı/ DJ: Burak Yeter / Oyalama Beni / Ajda Pekkan

MÜYAP Ödülü-Digital Satış: Gülben Ergen

MÜYAP Ödülü-Mekanik Satış: İbrahim Tatlıses

Onur Ödülü: Emel Sayın

Özel Ödül-Radyolarda En Çok Çalınan Şarkı: Murat Dalkılıç / Kasaba

Özel Ödül-Radyolarda En Çok Çalınan Sanatçı: Serdar Ortaç

KRAL TV/KRAL FM Özel Ödülü:

Türk Halk Müziği Özel Ödülü: Volkan Konak

Türk Sanat Müziği Özel Ödülü: İncesaz