Kültür Sanat
25 Haz 2023 14:04 Son Güncelleme: 26 Haz 2023 17:17

15. Teras Sergisi açıldı

Bu yıl gerçekleşen 15. Teras Sergisi'nin kavramsal çerçevesi "Karşıtlık" olarak belirlendi.

Elgiz Müzesi, Cumhuriyetin 100. yılında düzenlenen Teras Sergileri'nin 15. edisyonuna ev sahipliği yapıyor. Bugüne kadar 262 sanatçının 395 yapıtı sergilenirken, genç sanatçılar da farklı anlatım dillerini bir araya getirerek heykel sanatında büyük bir birikim yaratıyor. Bu yıl gerçekleşen 15. Teras Sergisi'nin kavramsal çerçevesi ise "Karşıtlık" olarak belirlendi.

Bu önemli serginin göze çarpan isimlerinden biri de Çiğdem Sarıçiçek. İstanbul'da çalışmalarına devam eden Sarıçiçek'in eserleriyle ilgili şu sözleri kullanıyor: "Örtülü çalışmalarım, drapenin rastgele estetiğinin benim için hayranlık verici olmasından doğar. Bunun yanı sıra gizlemeyi ya da üzerini örtmeyi seçtiğimiz pek çok düşünce ya da duyguyu ifade etmenin bir yolu olarak son derece çekicidir. Buradaki gizemin merak uyandırıcı yanı insanı yeniden düşünmeye teşvik etmesi. Aslında üzeri örtülü olan yeniden yapılmış olandır ve artık eskisi gibi değildir. Yeni bir bakışla üzerine yeniden düşünülmelidir."

Elgiz Müzesi'nin 15. Teras Sergisi'nde Çiğdem Sarıçiçek'in eseri, karşıtlıklar arasındaki dengeyi araştıran ve izleyicilere çocukluğu hatırlatma ve farklı bir bakış açısı sunma amacı güden bir sergilemede yer alıyor.

Elgiz Müzesi'nin Teras Sergileri, sanatçıların katılımı ve sanatseverlerin desteğiyle geçmişten günümüze taşınan önemli yapıtları geleceğe taşımayı amaçlıyor. Bu yılki sergi, kültür ve sanatın Cumhuriyetin kurucu ilkeleri arasındaki önemli yerini vurgularken, Çiğdem Sarıçiçek gibi başarılı sanatçıların eserlerine de ev sahipliği yapıyor. Sergi 4 Kasım tarihine kadar sanatseverleri bekliyor.