Reklam PR
07 Mayıs 2010 20:11 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 17:03

'118 BİLMEM KAÇ' ÇILGINLIĞINDA ŞOK GELİŞME!

Tüketicinin kafasını karıştıran bilinmeyen numaralar servis hatlarının reklamlarında şok bir gelişme yaşandı.

Türk Telekom’a bağlı assisTT’in 11818 reklamları, BN Telekom’un 11880 hattının elinde bulunulan reklam konseptini kullandığı için Reklam Özdenetim Kurulu tarafından durduruldu. BN Telekom Operasyon Direktörü Erkul Sarı birbirine benzeyen 11818 ve 11880 reklamları hakkında şok iddialarda bulundu. Erkul Sarı, kendilerine reklam ajansı seçimi sırasında aday ajansların birinin kendilerinin haklarına sahip oldukları reklam tarzını alarak assisTT’in 11818 reklamları için kullandığını iddia ediyor.

Sarı, "Sahibi olduğumuz orijinal konsept 2006 yılında farklı bir ülkede yayınlanmıştır. 11880 olarak haklarına sahip olduğumuz konseptlerimizi reklam ajansı seçimimiz sırasında aday ajanslar ile paylaşmıştık. Daha sonra bu ajanslardan birisi, bahsettiğiniz numaraya bu konsepti sunmuş ve konsept yayınlanmıştır. Takiben Reklam Özdenetim Kurulu da bu konuda karar vermiş ve reklamları durdurmuştur" diye konuşuyor.

M.A.R.K.A.’nın cevabı

11880’in bu iddialarının muhatabı olan ve 11818’in reklamlarını hazırlayan M.A.R.K.A. ise futbol ve müziğin dünyanın her yerinde defalarca reklam malzemesi olarak kullanıldığını, şu sıralarda sadece Türkiye’deki kanallara bile bakıldığında müzik ve futbol’un muhtelif şekillerde reklamda kullanılmasının görülebileceğini belirtiyor. "M.A.R.K.A.’nın da bugüne kadar ürettiği bir çok reklamda futbol ve müzik unsurlarının defalarca kullanıldığını görürsünüz" denilen açıklama şöyle devam ediyor: "Dünyada bu işi yapan şirketlerin reklam örneklerine baktığınızda her ülke kendi kültürüne uygun müzik kullanmaktadır. www.118118.com sitesine girerseniz İngiliz ‘The number’ isimli şirketin de reklamlarında 2 adamın 118 yazan T-shirt giydiklerini ve ‘ghost busters’ı da reklamda müzik olarak kullandıklarını görürsünüz. Ayrıca Duteh isimli Alman firması da 11850 telefon hizmetlerini de numaralarının basılı olduğu T-shirtlerle oyunculara giydirerek kullanmıştır."